2012. május 11., péntek

A virágdekoráció

Már korábban szerettem volna erről írni, mert a nagy készülődésben annyi minden történik velünk, hogy az újabbnál újabb események homályba fedik az előzőeket. Két héttel ezelőtt találkoztunk Füle Márti nénivel, vagyis ahogy mindenki ismeri faluhelyen, Putyival. (Hogy honnan jött e ragadványnév?) Ő lesz az, aki a virágdekorációt biztosítja majd be a Nagy Napra.

Nagyon sokat töprengtünk azon, hogy hova és mennyi virág fog kelleni, mert ez azért a legkevésbé sem mindegy, akárhogyan is nézzük. Főleg júniusban, amikor már annyi gyönyörű virág kinyílik. Mivel a virág-téma meglehetősen csajos dolog, ezért a változatosság kedvéért édesanyámmal együtt tárgyaltunk róla a virágkötővel. A féli Alex Bistro "teraszán" mélyedtünk bele a virágköltemények mikéntjébe.
Ugyan voltak már elképzeléseink, de igazából a konkrét dolgoktól messze voltunk. A megbeszélés közben olyan érzésem volt, hogy a kezdetektől fogva Putyi nénivel kellett volna beszélnünk. Mivel számtalan esküvőt díszített, a kisujjában van a dekoráció elrendezése. Tudja, hány padsor van a templomban, az fő- és mellékoltárokra milyen "ikebana" illik, valamint a teremben is miből, mennyi elegendő, hogy az éppen ízléses, ám ne kirívó és giccses legyen. Illetve a terem tényleges dekorációjáról is adott néhány tippet, hogy mi jó, ha van az asztalokon, és mi az, ami egyáltalán nem kell oda.
Az én elképzelésem az volt, hogy legyen egyszerű, ám elegáns. Azt hiszem, ez így is lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.