2012. május 21., hétfő

Távolságtartással kezeld a női magazinok menetrendjeit


Tika nemrégiben az magyar székesfővárosban járt, hogy elhozza az átöltözőruháját, melyet a Siptár boltból rendelt. (Gondolom, erről majd lesz poszt...) Ha már úgyis ott volt, vett egy Magyar Esküvő magazint is. 
990 Ft, három vonaljegy ára, s bár impulzív vásárlás volt, sem az esküvő költségvetéséhez képest, sem úgy egyébként nem nagy pénz, és olvasható, praktikus kiadvány.
A vége felé van benne egy eseménynaptár is. Nosza, közösen átnéztünk, nehogymá’ kifelejtsünk valamit.
 (Hasonló menetrendeket a neten is találsz.) A határidőnaplóban azt olvastuk: 5-4 hónappal előtte: Zenekart, lemezlovast, vőfélyt felkérni. Nem. Ezt nehogy elhiggye bárki is.
Illetve, a lap a magyar piacra íródok. Nem ismerem behatóan az ottani viszonyokat, mert a határ közelsége miatt az én vadászterületem Komárom-Esztergom és GYMS megye, és csak az ottani kollégák vélekedéseivel szembesülök direkt módon. Lehet, hogy amit ők mondanak, az az ország többi részére nézvést nem igaz. De legalábbis a Felvidéken 4-5 hónappal előtte már csak akkor fogsz vőfélyt találni, ha 
a, az esküvőd november és március között van
b, a megrendelő visszamondta. 
Különben nem. Ebbe törődj bele, tökmindegy, mit írnak a női magazinok.

Zenekarból kicsit több van, mint vőfélyből. Mivel összességében némileg csökkenő tendenciát mutat a lagzik száma, elképzelhető, hogy még a középmezőnyből találhatsz szabad zenekart vagy DJ-t ilyen szoros határidővel, de ne feledd, míg a  vőfélyek csak a lakodalomban tudnak érvényesülni, addig a zenekarok születésnapokat, bálokat, falunapokat, télen szalagavatókat is játszanak, esetleg turistaszezonban stabilan zenélnek egy-egy vendéglátóhelyen, így kisebb a valószínűsége, hogy szabadon találod a bandát.

Szóval csak óvatosan a wedding planning toolsszal, mindig nézzük meg, mennyire életszerű a dolog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.