2012. június 7., csütörtök

Menyasszonyi ruhapróba - az utolsó előtti

Március 12-én, amikor lefoglaltuk a menyasszonyi ruhámat, a hölgy a szalonban azt mondta, hogy az esküvő előtt két héttel kell sort kerítenünk a menyasszonyi ruhapróbára, amikor vagy bevesznek a ruhából, vagy kiengednek, felhajtanak, igazítanak. Egy a lényeg: utána már nem szabad sem fogyni, sem hízni!

Végül a döntő ruhapróba napja e hét kedden volt. Amit mindenképpen jó, ha magunkkal viszünk, az a menyasszonyi cipő, ill. az esküvőn viselendő ékszer. A ruhaigazítás tkp. 10 percet vett igénybe, de majdnem egy egész órán át a ruhámban voltam, ami nagyon jó volt! Kipróbáltunk többféle fátylat, a fodrászhoz adtak egy "próbafátylat" is, amit haza hozhattam. Ami viszont a legemlékezetesebb volt, az a menyasszonyi ruha használatának szabályai - hogyan kell benne lépni, hogyan kell megfogni, ha lépcsőre lépek, hogyan kell letérdelni, majd felállni, meg leülni. Hogyan kell feltűzni a hátulját, majd leengedni, táncolni, mozogni benne.
Szóval nem egyszerűek ezek a dolgok, hiszen erős koncentrációt igényelnek. Úgyhogy majd ne tessék mosolyogni, ha véletlenül orra esem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.