2012. április 22., vasárnap

Ötszázhúsz méteres uszály

Vőlegénynek lenni egyszerű (ruházati szempontból legalábbis): az ember vesz egy öltönyt, oszt jó. Judit azt tanácsolja a leendő menyasszonyoknak, soha ne mondják meg, hogy az esküvőjükre vásárolnak, mert minden szart megpróbálnak rájuk sózni (csak ez már nem fért bele a 140 karakterbe). A férfiaknál ez másképp van, hisz nekünk az autószerelő sem hazudik...  Na de menyasszonynak lenni...
Az MTI easy hírei között találtam a hétvégén ezt a kínai tudósítást. Ötszázhúsz méteres uszályú menyasszonyi ruhában megy férjhez egy nő Kínában, hogy öltözékével is elmondhassa: szeretlek.

Az öt, kettő és nulla számok kiejtése kínaiul ugyanis hasonlóan hangzik a "szeretlek" kijelentéshez. A 25 éves menyasszony a vallomásnak megfelelőn 27 esztendős vőlegénye elől titkolva csináltatta ruháját, amelyen 3 hónapon át dolgoztak, és amely 1,8 millió forintnyi összegbe került. Tömege 48 kiló, felülete 800 négyzetméter. A felpróbáláshoz két tucat nyoszolyólány segédkezett - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.   
   
Az 520 méter egyébként messze nem világcsúcs, szinte miniszoknya az uszályrekordhoz képest, amely 3 kilométeres. Az azonban nem valódi esküvőre készült, hanem rekordöntésre, nevezetesen, hogy Románia megfoszthassa a Guinness-rekord címtől a korábbi világcsúcstartó Hollandiát. A múlt hónapban léghajón bemutatott uszályruhán száz napig dolgozott 10 varrónő. Az uszályt viszály szülte: az Európai Unión belül Hollandia ellenzi, hogy Románia a vízummentes utazási övezet tagja lehessen, ezért sok román dühös a hollandokra és megpróbálja kiebrudalni őket a rekordok könyvéből.

1 megjegyzés:

  1. Az a vicces, hogy meglepődtem, miután rákattintottam a bejegyzésre, mert én egy ötszáz méteres uszályra számitottam, olyanra, mint ez http://media.web.britannica.com/eb-media/75/94675-004-518A2065.jpg .

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.